OPMETEN

De breedte en hoogte worden opgemeten zoals jij je binnen zonwering afgewerkt wilt hebben.  Wil je het bijvoorbeeld aan het plafond bevestigen, dan meet je het vanaf het plafond tot waar je het afgewerkt wilt zien hangen.

Mocht het toch nog niet duidelijk is, kun je ons altijd foto’s van de ramen e-mailen. We helpen je dan graag verder.

MONTEREN

Hoe begin je eraan?

  1. Verzamel alle benodigde materialen: zorg ervoor dat je alle onderdelen hebt die bij het geleverd zijn, inclusief de bevestigingssteunen, schroeven en eventuele andere accessoires.
  2. Meet de juiste positie: gebruik een meetlint om de breedte van het raamkozijn te meten waar je het systeem wilt monteren.  Zorg ervoor dat je de exacte breedte meet, zodat het gordijn perfect past.
  3. Markeer de bevestigingspunten: gebruik een potlood om de positie van de bevestigingssteunen op het raamkozijn te markeren.  Zorg ervoor dat de markeringen gelijkmatig en waterpas zijn, zodat het gordijn recht zal hangen.
  4. Bevestig de steunen: boor gaatjes op de gemarkeerde punten en bevestig vervolgens de bevestigingssteunen met de bijgeleverde schroeven.  Zorg ervoor dat de steunen stevig vastzitten.
  5. Plaats het gordijn, schuif het gordijn in de bevestigingssteunen totdat het stevig op zijn plaats zit.  Controleer of het gordijn goed vastzit en niet wiebelt.
  6. Test het gordijn: trek aan het gordijn om te controleren of het soepel omhoog en omlaag rolt. Controleer ook of het goed blijft hangen zonder naar beneden te zakken.
  7. Breng eventuele aanpassingen aan: als het het gordijn niet naar behoren werkt of niet recht hangt, kun je de bevestigingssteunen aanpassen of het rolgordijn opnieuw plaatsen totdat het goed is uitgelijnd.
  8. Geniet van je nieuwe gordijn, zodra het gordijn correct is gemonteerd, kun je het gebruiken om het licht te reguleren en privacy te creëren in de kamer.
Mochten deze instructies niet voldoende zijn, dan vindt u hieronder enkele links voor het bevestigen van verschillende zonweringen:
  • Montage rolgordijnen:

  • Montage aluminium jaloezieënWe hopen dat deze instructies je helpen bij het monteren van je gordijnen!  Als je nog vragen hebt, staan we steeds klaar om jou verder te helpen.